“Sveikatos technologijos ir sveika mityba: klasterių vaidmuo” renginyje laukia aktualūs pranešimai
Jau kitą savaitę, balandžio 12 d. laukiame renginyje „Sveikatos technologijos ir sveika mityba: klasterių vaidmuo”, kurio metu užsienio ir Lietuvos ekspertai pasakos apie naujausias tendencijas ir technologines inovacijas.
Dr. Paul Clayton – apie gydantį maistą
Vienas iš pagrindinių lektorių garsus Europos sveikatinimo mokslininkas ir maisto farmakologas dr. Paul Clayton.
Anot jo, šiuolaikinė mityba sukelia lėtinį organizmo uždegimą, bet pakeitus mitybą galima atjaunėti ir netgi atsikratyti tam tikrų lėtinių ligų. Dr. Paul Clayton yra įsitikinęs, kad tam tikri maisto produktai gali veikti kaip vaistas, pavyzdžiui, šafrano prieskonis yra efektyvus antidepresantas. Apie gydančius maisto produktus kviečiame ateiti pasiklausyti dr. P. Clayton pranešimo “Tegul jūsų maistas būna jūsų vaistas”.
Maisto farmakologija – tai tyrimų sritis, kuri apima maisto biochemiją, t.y. tyrinėja maisto poveikį įvairiems žmogaus sveikatos aspektams. Dr. P.Clayton yra ne tik knygų autorius, bet ir Didžiosios Britanijos vyriausybės Medikamentų saugumo komiteto vyr. mokslinis patarėjas, mokslinių tyrimų vadovas Maisto, smegenų ir elgesio institute (Oksfordas). Jis dirba su lyderiaujančiais daktarais ir klinikinių tyrimų specialistais įvairių pasaulio šalių centruose, kur kuria ir prižūri prieš klinikinius ir klinikinius eksperimentus, susijusius su maisto farmakologija.
Dr. Aurimas Mačiukas – apie sveikatos technologijų tendencijas
Asmeninis treneris, tyrėjas, Lietuvos sveikatingumo klubų asociacijos prezidentas, biologijos mokslų daktaras, lektorius. Dr. Aurimas Mačiukas puikiai išmano dažniausiai daromas klaidas imantis sporto ir naujausias sveikatos technologijas, padedančias pasiekti rezultatų. Kaip “kvailas” treniruotes paversti “išmaniomis” ir teisingomis su technologijų pagalba bei kaip klasteriai skatina sveikatos inovacijų kūrimą – savo pranešime “Naujų sveikatos technologijų tendencijos ir klasterizacijos nauda naujų produktų kūrimui” pasakos dr. Aurimas Mačiukas.
Prof. dr. Pranas Viškelis – apie maisto produktų kūrimą
LAMMC Sodininkystės ir daržininkystės instituto Biochemijos ir technologijos laboratorijos vedėjas ir vyr. mokslo darbuotojas prof. dr. Pranas Viškelis prižiūri vaisių, uogų ir daržovių kokybės tyrimus, ieško jų laikymo ir perdirbimo būdų optimizavimo galimybių, siekia kurta biologiškai vertingus produktus iš įvairių sodo ir daržo augalų. Kelios iš laboratorijos tyrimų tematikų: tiriami vaisių, uogų ir daržovių perdirbimo procesai, kuriami nauji produktai, tiriama svarbiausių bei mažai paplitusių sodo ir daržo augalų biocheminė sudėtis bei biologiškai aktyvios medžiagos.
Prof. dr. P. Viškelis dalyvauja ir Nacionalinio maisto ūkio klasterio veikloje, todėl sunku rasti daugiau patyrusį lektorių pranešimui “Inovatyvių, biologiškai vertingų maisto produktų kūrimas: mokslo ir verslo bendradarbiavimas”.
Renginyje „Sveikatos technologijos ir sveika mityba: klasterių vaidmuo” pranešimus skaitys ir dar daugiau savo srities žinovų: Jose Vidal, Artūras Sujeta, Johan Cronstedt, Rolandas Pridotkas, Rimantas Tuskevičius.
Apie renginį ir registraciją
Renginys vyks Kaune, Žemės ūkio mokslo ir technologijų parke. Dalyvavimas renginyje nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija. Detali renginio programa ir registracija – čia.
Renginio kalbos – lietuvių ir anglų (bus sinchroninis vertimas).
„Sveikatos technologijos ir sveika mityba: klasterių vaidmuo“ renginys yra viena iš Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) koordinuojamo projekto „Inovacijų tinklaveikos skatinimas ir plėtra“ (InoLink) veiklų. Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis. Projektas vykdomas kartu su partneriu – Lietuvos inovacijų centru (LIC), o jo tikslas – skatinti įmonių jungimąsi į klasterius, didinti klasterių brandą, skatinti augimą bei tarptautinį bendradarbiavimą.