10 birželio d., 2022

Kviečiame į renginį žiedinės ekonomikos maisto pramonėje tema

Nacionalinis maisto ūkio klasteris (NaMūk) kartu su Food Technologies Digitalization LT (FTD LT) bendradarbiaudami su MITA kviečia visus birželio 16 d.  Vilniuje (ARTIS Centrum viešbutis, Totorių g. 23, Vilnius) į  renginį „Žiedinės ekonomikos principų taikymas maisto technologijoje ir medžiagų inžinerijoje“. Kviečiame:

  • besidominčius maisto produktų bei technologijų kūrimu, maisto inžinerija,
  • norinčius daugiau sužinoti apie mokslo, technologijų ir eksperimentinių paslaugų inžinierinei ir maisto pramonės naujų technologijų vystymui galimybes,
  • besidominčius maisto inovacijų tendencijomis, pagrindiniais iššūkiais, su kuriais susiduria mokslas, spręsdamas rinkos problemas (senėjimas, žiedinę ekonomika, sveikata, klimato kaita, žaliasis kursas ir kt.),
  • apie NaMūk bei FTD LT klasterių sukurtus naujus produktus.

Verslo klasterių partnerių paieškos renginio metu gyvai bus pristatomi pagaminti inovatyvūs produktai.

Dalyvavimas susitikime yra nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija.

Renginio programa

Moderatorius: dr. Aistė Balčiūnaitienė, MB „Biofita“ atstovė, Nacionalinio maisto ūkio klasterio narė.

10:00-10:30 Registracija
10:30-10:40 Atidarymas
Česlovas Bobinas, Asociacijos nacionalinis maisto ūkio klasteris direktorius
10:40-11:00 Dr. Dalia Urbonavičienė, Mokslo darbuotoja Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centras, „Vaisių ir daržovių beatliekinių perdirbimo technologijų modeliavimas ir optimizavimas”
11:00-11:20 Vitalijs Radenkovs, Processing and Biochemistry Department, Institute of Horticulture, Latvia, „Biorefining for the rational use of plant by-products“
11:20-11:40 Kavos pertrauka
11:40-12:00 Dr. Lina Dėnė, Mokslo darbuotoja, Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centras, “CO2 ekstraktų gamyba ir jų pritaikymas maisto pramonėje ir alternatyvios augalų apsaugos srityje”
12:00-12:20 Prof. Radostina Alexandrova, MSc, PhD, Bulgarijos mokslų akademijos Eksperimentinės morfologijos, patologijos ir antropologijos institutas su muziejumi, “Ląstelių kultūros – patikimos pažangiųjų medžiagų biologinio vertinimo pavyzdinės sistemos“
12:20-13:20 Pietų pertrauka
13:20-13:40 Algimanta Ščiglinskienė, FTD klasterio koordinatorė, „ Food Technologies Digitalization LT“/ FTD LT/“ veiklos kryptys, tikslai, paslaugos”
13:40-14:00 Dr. Aistė Balčiūnaitienė, Nacionalinio maisto ūkio klasterio narys – MB “Biofita”, “Funkcinių medžiagų kūrimas panaudojant antrinius augalinius perdirbimo produktus taikant žaliuosius metodus.
14:00-15:30 Partnerystės diskusijos prie kavos

Kitos naujienos

27 birželio d., 2022

Bauhauzo festivalis Belgijoje: nauji kontaktai ir atšvęsta lietuvių pergalė

Birželio 9-12 d. Briuselyje vyko pirmasis Europos Komisijos organizuojamas festivalis „The New European Bauhaus”. Jis apjungė visą aibę virtualiai ir…

21 birželio d., 2022

Kviečiame į informacinį renginį pramonės 2030 tema

Kviečiame liepos 13d. Lietuvos įmones ir klasterius dalyvauti informaciniame renginyje „PRAMONĖ 2030: kaip įlipti į nuvažiuojantį traukinį?“. Žaliasis kursas, pramonės…

20 birželio d., 2022

Žiedinės ekonomikos principai jau taikomi ir maisto technologijoje, ir medžiagų inžinerijoje

Žiedinės ekonomikos principai taikomi ir maisto technologijoje, ir medžiagų inžinerijoje Birželio 16 d. Vilniuje vykusiame renginyje „Žiedinės ekonomikos principų taikymas…

08 birželio d., 2022

Naujasis Klasterių tinklo prezidentas sieks įgyvendinti organizacijos misiją

Lietuvos Klasterių tinklas skaičiuoja antrus metus, vienija apie 50 klasterių ir jungia beveik 800 verslo įmonių. Pastarojo susirinkimo metu, balandžio…