10 birželio d., 2022

Kviečiame į renginį žiedinės ekonomikos maisto pramonėje tema

Nacionalinis maisto ūkio klasteris (NaMūk) kartu su Food Technologies Digitalization LT (FTD LT) bendradarbiaudami su MITA kviečia visus birželio 16 d.  Vilniuje (ARTIS Centrum viešbutis, Totorių g. 23, Vilnius) į  renginį „Žiedinės ekonomikos principų taikymas maisto technologijoje ir medžiagų inžinerijoje“. Kviečiame:

  • besidominčius maisto produktų bei technologijų kūrimu, maisto inžinerija,
  • norinčius daugiau sužinoti apie mokslo, technologijų ir eksperimentinių paslaugų inžinierinei ir maisto pramonės naujų technologijų vystymui galimybes,
  • besidominčius maisto inovacijų tendencijomis, pagrindiniais iššūkiais, su kuriais susiduria mokslas, spręsdamas rinkos problemas (senėjimas, žiedinę ekonomika, sveikata, klimato kaita, žaliasis kursas ir kt.),
  • apie NaMūk bei FTD LT klasterių sukurtus naujus produktus.

Verslo klasterių partnerių paieškos renginio metu gyvai bus pristatomi pagaminti inovatyvūs produktai.

Dalyvavimas susitikime yra nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija.

Renginio programa

Moderatorius: dr. Aistė Balčiūnaitienė, MB „Biofita“ atstovė, Nacionalinio maisto ūkio klasterio narė.

10:00-10:30 Registracija
10:30-10:40 Atidarymas
Česlovas Bobinas, Asociacijos nacionalinis maisto ūkio klasteris direktorius
10:40-11:00 Dr. Dalia Urbonavičienė, Mokslo darbuotoja Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centras, „Vaisių ir daržovių beatliekinių perdirbimo technologijų modeliavimas ir optimizavimas”
11:00-11:20 Vitalijs Radenkovs, Processing and Biochemistry Department, Institute of Horticulture, Latvia, „Biorefining for the rational use of plant by-products“
11:20-11:40 Kavos pertrauka
11:40-12:00 Dr. Lina Dėnė, Mokslo darbuotoja, Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centras, “CO2 ekstraktų gamyba ir jų pritaikymas maisto pramonėje ir alternatyvios augalų apsaugos srityje”
12:00-12:20 Prof. Radostina Alexandrova, MSc, PhD, Bulgarijos mokslų akademijos Eksperimentinės morfologijos, patologijos ir antropologijos institutas su muziejumi, “Ląstelių kultūros – patikimos pažangiųjų medžiagų biologinio vertinimo pavyzdinės sistemos“
12:20-13:20 Pietų pertrauka
13:20-13:40 Algimanta Ščiglinskienė, FTD klasterio koordinatorė, „ Food Technologies Digitalization LT“/ FTD LT/“ veiklos kryptys, tikslai, paslaugos”
13:40-14:00 Dr. Aistė Balčiūnaitienė, Nacionalinio maisto ūkio klasterio narys – MB “Biofita”, “Funkcinių medžiagų kūrimas panaudojant antrinius augalinius perdirbimo produktus taikant žaliuosius metodus.
14:00-15:30 Partnerystės diskusijos prie kavos

Kitos naujienos

27 rugsėjo d., 2022

Europos klasterių konferencija: intensyvi tinklaveika, naudingos žinios ir atšvęsta pergalė

Rugsėjo 26-27 d. Prahoje įvyko didžiausias Europos klasterių bendruomenės renginys – Europos klasterių konferencija 2022. Aštuntą kartą organizuojamoje konferencijoje aktyviai…

26 rugsėjo d., 2022

„Baltic Photonics“ 2022: lazerių mikroapdirbimo galimybės auga, pritaikymo spektras plečiasi

Rugsėjo 21-23 d. į tarptautinį renginį Vilniuje jau ketvirtą kartą rinkosi fotonikos technologijų ekspertai ir pažangiausių įmonių atstovai. „Baltic Photonics“…

26 rugsėjo d., 2022

Agrifood Lithuania DIH koordinatorė – geriausia Europoje

Rugsėjo 26 d. vakarą Europos klasterių konferencijos 2022 metu buvo paskelbta, kad geriausios Europos klasterio vadovės apdovanojimą pelnė Lietuvos klasterių…

21 rugsėjo d., 2022

Atviras URBAN TECH kvietimas

Iki rugsėjo 28 d. galioja atviras kvietimas startuoliams, mažoms ir vidutinėms įmonėms aplikuoti ir pretenduoti gauti iki 54.350 EUR inovatyvaus…